Presentació de les Escoles d’Estiu del President de la FMRP

Escola d’Estiu, ara i sempre

Les Escoles d’Estiu, després de gairebé un segle d’existència, són un patrimoni pedagògic del país que han anat impregnant de qualitat educativa l’escola catalana. Enguany pretenem que aquesta presentació sigui un altaveu del pensar i el sentir de les comissions organitzadores que ens reuníem a finals de gener a Igualada per fer una anàlisi de la situació actual.

L’Escola d’Estiu és una de les activitats més emblemàtiques dels Moviments, podem afirmar que està en el nostre ADN, acull i projecta la renovació pedagògica i la innovació educativa duta a terme durant el curs al MRP. Permet la trobada, el diàleg, la conversa entre professorat i amb les persones formadores que genera consciència, intercanvi de pensament i experiència, aprenentatge, il•lusió davant els reptes actuals de l’educació.

La cruesa de la crisi econòmica ens porta a viure amb preocupació el que està passant i, la necessitat de cercar un horitzó que generi una ruta de prosperitat per al futur. Estem convençudes i convençuts que aquest canvi de paradigma social, econòmic i educatiu s’ha de construir pensant en totes les persones, en els seus drets bàsics i en el seu benestar personal i social. Aquesta idea de drets fonamentals ens porta a afirmar amb vehemència que l’educació és un dels pilars bàsics per a una ciutadania culta, democràtica, solidària i compromesa.

Les Escoles d’Estiu no hem estat al marge d’aquesta situació. Aquest curs disposem d’un pressupost aproximadament d’un terç del de fa dos anys i una proposta de suports no econòmics de l’administració. Moviments de Renovació Pedagògica i Departament d’Ensenyament compartim la voluntat de continuar amb aquest model de formació que s’ha caracteritzat per l’arrelament al territori, l’horitzontalitat i la construcció de pensament i pràctica pedagògica. Però la sostenibilitat es fa difícil, no oblidem que els Moviments som entitats sense ànim de lucre, aquí sí que el Govern de la Generalitat hi té molt a dir.

La situació no és gens fàcil, per això, volem destacar i agrair sobretot la feina entusiasta i sovint gens sorollosa de les comissions organitzadores, porten un temps treballant voluntàriament en situacions complexes, d’elles és el mèrit que cada principi de juliol obri l’Escola d’Estiu. També agrair el professorat que la fa possible, per l’actitud sempre positiva i generosa de compartir el millor que ha fet i sap.

Amb aquestes paraules volem mostrar el nostre ferm compromís amb les Escoles d’Estiu, i mostrar la necessitat del de la Generalitat per fer-les realitat “ara i sempre”.

Us desitgem que tingueu un molt bona Escola d’Estiu !

Raül Manzano Tovar

President de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya

Quant a casaldelmestregranollers

El Casal del Mestre de Granollers Vallès Oriental, és un punt de trobada de persones interessades en educació. És una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la millora i la innovació en educació. La vida del Casal es gestiona íntegrament de manera lliure i independent de qualsevol entitat pública o privada. La Junta recull les inquietuds i els interessos dels socis/es, que es concreten en la seva dinàmica. Les relacions que s’estableixen amb altres entitats que subvencionen part dels nostres projectes o ens aporten materials o altra mena de col·laboració, es fan en funció d’acomplir els objectius del Casal, sense que això condicioni la llibertat de gestió. Són els mateixos socis i sòcies del Casal i altres persones que col·laboren de manera puntual qui proposen i organitzen les activitats. Per tant, l’activitat i la línia d’actuació ve determinada en tot moment per les inquietuds i les necessitats de la gent que hi participa.
Aquesta entrada ha esta publicada en Escola d'Estiu 2012. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s