CRÒNICA DE LA JORNADA:

L’ESCOLA PÚBLICA S’EXPRESSA AL CÀRRER

Aquest dissabte 2 de juny ha tingut lloc a Granollers la jornada reivindicativa: L’ESCOLA PÚBLICA S’EXPRESSA AL CARRER.

Aquesta jornada ha estat organitzada per l’Assemblea de Mestres del Vallès Oriental, moviment de base de tota la comunitat educativa preocupada per les polítiques de retallades impulsades pels governs de la Generalitat i de l’Estat.

La jornada ha estat plantejada des d’una doble vessant. Per una banda la més reivindicativa, la que alça les nostres veus per aturar les retallades i recuperar la nostra dignitat i per una altra la vessant més pedagògica que mostra algunes de les experiències didàctiques dels centres educatius de la comarca.

En l’àmbit reivindicatiu, des de primera hora del matí s’han recollit signatures en favor de l’educació de qualitat, s’han venut samarretes, hi ha hagut tallers on expressar els nostres pensaments i les nostres accions per aturar les retallades, s’ha portat a terme una cercavila per la carretera amb batukada reivindicativa inclosa i, com a cloenda de la jornada, na Rosa Cañadell ha fet una petita xerrada sobre la Defensa de l’ensenyament públic amb debat final entre els assistents.

En l’àmbit pedagògic, diversos centres de la comarca han portat petites espurnes de la seva pràctica educativa al carrer, bé a través de plafons explicatius, bé a través de tallers on infants i joves podien compartir aquesta pràctica i tastar per un moment allò que cada escola ens mostrava.

Al migdia bona part dels docents dels centres presents a la jornada han compartit dinar de carmanyola i una sobretaula amb contes explicats per en Paco Asensio.

Ha estat una jornada complerta amb una bona participació per part de grans i petits i amb una molt bona organització. Ningú ha escatimat esforços. Des dels docents que l’han organitzada, els centres que han desplaçat els seus materials fins a la plaça per ensenyar-nos la seva tasca, passant per la Biblioteca de Can Pedrals que ens ha deixat penjar la pancarta al seu balcó fins a l’Escola Pereanton que, per ser la més propera al lloc de l’esdeveniment, ha jugat un paper molt rellevant en la cessió de tot el material necessari.

Granollers, dissabte 2 de juny de 2012

La comissió de comunicació de l’Assemblea de Mestres del Vallès Oriental

Bloc: Assemblea de Mestres del Vallès Oriental
Missatge: Jornada 2 de juny L’ESCOLA PÚBLICA S’EXPRESSA AL CARRER
Enllaç: http://assembleamestresvo.blogspot.com/2012/06/jornada-2-de-juny-lescola-publica.html

Quant a casaldelmestregranollers

El Casal del Mestre de Granollers Vallès Oriental, és un punt de trobada de persones interessades en educació. És una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la millora i la innovació en educació. La vida del Casal es gestiona íntegrament de manera lliure i independent de qualsevol entitat pública o privada. La Junta recull les inquietuds i els interessos dels socis/es, que es concreten en la seva dinàmica. Les relacions que s’estableixen amb altres entitats que subvencionen part dels nostres projectes o ens aporten materials o altra mena de col·laboració, es fan en funció d’acomplir els objectius del Casal, sense que això condicioni la llibertat de gestió. Són els propis socis i sòcies del Casal i altres persones que col·laboren de manera puntual qui proposen i organitzen les activitats. Per tant , l’activitat i la línia d’actuació ve determinada en tot moment per les inquietuds i les necessitats de la gent que hi participa.
Aquesta entrada ha esta publicada en Moviments de mestres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s