SIMPLEMENT INTOLERABLE

13_09_10_simplement intolerable

foto de Ben Leto

   La proposta del govern de l’Ajuntament de Barcelona de destinar 800.000€ a subvencionar escoles bressol privades té una difícil qualificació ètica.

   Tothom  reconeix la importància d’aquesta etapa educativa en el desenvolupament dels infants i en els resultats educatius posteriors. També es coneguda l’aportació per la cohesió social que ha estat les nombroses escoles que s’han creat en els darrers anys i que al tractar-se d’una etapa no gratuïta les subvencions públiques aconsegueixen apropar  l’accés de les classes socials amb més dificultats econòmiques a l’oferta escolar.

   Reduir ajuts públics i  beques és consolidar les desigualats en els infants i així incrementar la motxilla de dificultats que es trobaran moltes famílies per lluitar per un futur millor  pels seus fills i filles.

   Les dificultats per aconseguir matrícula en moltes escoles bressol és una conseqüència clara de les dificultats econòmiques familiars  per assumir uns preus prohibitius a moltes economies familiars.  L’actual context de descens demogràfic empitjora les perspectives.

   El que no podíem esperar és que els diners públics anessin a  afavorir  als millors situats d’aquesta crisi, i així col·laborar conscientment en l’exclusió d’amplis grups socials. Si, són polítiques, són opcions, es plegar-se als interessos d’uns per sobre els criteris de justícia social.  Simplement intolerable.

 

Jaume Aguilar, President de la Federació MRPs Catalunya 

Montse Fernández, Coordinadora de les Escoles Bressol de Catalunya 

 Imatge

Quant a casaldelmestregranollers

El Casal del Mestre de Granollers Vallès Oriental, és un punt de trobada de persones interessades en educació. És una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la millora i la innovació en educació. La vida del Casal es gestiona íntegrament de manera lliure i independent de qualsevol entitat pública o privada. La Junta recull les inquietuds i els interessos dels socis/es, que es concreten en la seva dinàmica. Les relacions que s’estableixen amb altres entitats que subvencionen part dels nostres projectes o ens aporten materials o altra mena de col·laboració, es fan en funció d’acomplir els objectius del Casal, sense que això condicioni la llibertat de gestió. Són els mateixos socis i sòcies del Casal i altres persones que col·laboren de manera puntual qui proposen i organitzen les activitats. Per tant, l’activitat i la línia d’actuació ve determinada en tot moment per les inquietuds i les necessitats de la gent que hi participa.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s