CONTRA LA LOMCE I LES SENTÈNCIES DEL TSJC

Imatge

 

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa de Granollers (Muce), que representa a sindicats, AMPAs i Casal del Mestre, volem manifestar el nostre rebuig més enèrgic a la Llei d’Educació LOMCE del ministre espanyol Wert, doncs proposa una contrareforma educativa retrògada, centralitzadora i anticatalana, alhora que representa una agressió contra la immersió lingüística portada a terme al nostre país durant els últims 35 anys, avalada i reconeguda com una experiència d’èxit que ha  facilitat la cohesió social a Catalunya.

 

Aquesta obsessió malaltissa dels poders espanyols del PP envers la nostra llengua es concreta en equiparar-la a la categoria d’especialitat, anima a obrir la porta a la segregació de l’alumnat per motius de llengua dins del mateix centre educatiu i preveu la subvenció de centres de titularidad privada que s’avinguin a fer l’ensenyament en castellà. Igualment, obre les portes a la progressiva privatització dels centres educatius, la qual cosa convertiria l’escola pública en subsidiària.

 

Però l’ofensiva contra el català va més enllà:  el decret del trilingüisme a les Illes, el tancament de línies al País Valencià, el reconeixement de llengües fantasmes com la LAPAO. A més, reintrodueix la religió a les escoles, donant-li categoria oficial.

La LOMCE potencia  la segregació, com la separació per sexes, la marginació dels i de les alumnes amb més dificultats,  la relegació dels estudis de Formació Professional, entre altres aspestes.

 

Per si no hi hagués prou, i en clara connivència amb la LOMCE,  el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decretat una sentència que obliga a 5 escoles catalanes a impartir una quota del 25% de llengua castellana.

 

Sentim que la nostra escola, l’escola pública, l’escola de tothom, l’escola que s’esforça a cohesionar la societat i que defensa la igualtat d’oportunitats, se sent amenaçada per les forces conservadores  que pretenen  una involució, una tornada al passat.

 

A tot això, cal sumar les retallades que patim des de fa uns anys: tancament de línies de P3, reducció de plantilles, augment de les ràtios, disminució de les subvencions econòmiques als centres, retard en el cobriment de les substitucions, etc.

 

És per això que exigim la retirada  immediata de la LOMCE i demanem  al govern català que  deixi de fer  declaracions ambigües, declari la insubmissió i ordeni el seu incompliment, tant a la sentència del TSJC com a la totalitat de la llei Wert.

 

Fem una crida als centres, a les AMPAs, a tota la comunitat escolar, a practicar la desobediència i a enfortir la nostra lluita en defensa de l’escola pública.

 

ATUREM  LA  LOMCE!        PROU SENTÈNCIES CONTRA EL CATALÀ!

PROU  RETALLADES!                                                               M U C E  Granollers

Quant a casaldelmestregranollers

El Casal del Mestre de Granollers Vallès Oriental, és un punt de trobada de persones interessades en educació. És una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la millora i la innovació en educació. La vida del Casal es gestiona íntegrament de manera lliure i independent de qualsevol entitat pública o privada. La Junta recull les inquietuds i els interessos dels socis/es, que es concreten en la seva dinàmica. Les relacions que s’estableixen amb altres entitats que subvencionen part dels nostres projectes o ens aporten materials o altra mena de col·laboració, es fan en funció d’acomplir els objectius del Casal, sense que això condicioni la llibertat de gestió. Són els propis socis i sòcies del Casal i altres persones que col·laboren de manera puntual qui proposen i organitzen les activitats. Per tant , l’activitat i la línia d’actuació ve determinada en tot moment per les inquietuds i les necessitats de la gent que hi participa.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s