NI LA LOMCE DE WERT, NI ESCOLES RETALLADES

Fa més de dos mesos, aportàvem a l’inici de curs la reflexió que a la 31ena. Escola d’Estiu del Casal del Mestre de Granollers i el Vallès Oriental vam fer alguns mestres sobre l’actual política educativa. A la mateixa, els i les docents manifestàvem que el sistema que està sent qüestionat per la Generalitat deixant-lo al límit de la seva capacitat per oferir una escola pública de qualitat. També indicàvem que el que estava en joc és l’Estat del Benestar i els nostres drets ciutadans enfront del poder econòmic. I per últim, demanàvem al Govern de la Generalitat un replantejament de la política social i educativa que estava portant a terme.

Més de dos mesos més tard, pensem que els fets ens donen la raó: l’escola catalana ara està doblement en perill i aquest replantejament que demanàvem en aquell moment ve refrendat pels resultats de les eleccions del 25-N. I és per això que volem fer una crida a noves mobilitzacions com ara les del 13 de desembre amb arguments antics i nous.

Així doncs, si no teníem prou amb l’ofec que el nostre govern està exercint sobre el sistema educatiu, arriba la LOMCE del ministre Wert, l’atac més dur en trenta anys a l’escola catalana que suposa un retorn a l’escola postfranquista. En aquest sentit, creiem que cal recordar els arguments del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (format pels sindicats majoritaris, la Federació d’AMPA més important i els Moviments de Renovació Pedagògica) quan afirmen que “a Catalunya, tenim un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense precedents al nostre model educatiu català i a la immersió lingüística, que posa en qüestió la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat, i d’altra banda, una llei que no fa més que augmentar la mercantilització i aprofundir en la privatització de l’ensenyament públic, alhora que s’estan retallant, de manera desmesurada, els pressupostos de l’educació pública”.

A la vegada, malgrat els pronunciaments de la majoria d’experts, i el de la ciutadania el passat 25-N, quan es va pronunciar demanant un canvi en les polítiques socials, el nostre govern en funcions anuncia noves retallades per l’any vinent que fan que el sistema educatiu estigui al límit, a punt de creuar la línia vermella de la qualitat, una qualitat que hem de garantir que no es rebaixi fins convertir el nostre sistema educatiu en un dels pitjors del nostre entorn.

Tal com diu Albert Om en un dels seus articles, el nostre govern ha de tenir clar que de tots aquells que estem contra la doctrina Wert, la majoria també estem en contra de la política retalladora que està patint el nostre país en l’àmbit dels serveis socials i en l’àmbit educatiu.

Per tot això, fem una crida a participar a les activitats de protesta del dia 13 als centres educatius i a Barcelona i a Granollers per fer evident la nostra oposició a la política de retallades i al nou projecte de Llei que estan portant els nostres centres educatius a trenta anys enrera amb el lema del MUCE”PER LA COHESIÓ SOCIAL: NI LOMCE, NI RETALLADES. EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA LLENGUA CATALANA.

Eduard Navarro, LLuïsa Salvador i Carles Serra
en nom del Casal del Mestre de Granollers i el Vallès Oriental.

Quant a casaldelmestregranollers

El Casal del Mestre de Granollers Vallès Oriental, és un punt de trobada de persones interessades en educació. És una entitat sense ànim de lucre que vetlla per la millora i la innovació en educació. La vida del Casal es gestiona íntegrament de manera lliure i independent de qualsevol entitat pública o privada. La Junta recull les inquietuds i els interessos dels socis/es, que es concreten en la seva dinàmica. Les relacions que s’estableixen amb altres entitats que subvencionen part dels nostres projectes o ens aporten materials o altra mena de col·laboració, es fan en funció d’acomplir els objectius del Casal, sense que això condicioni la llibertat de gestió. Són els mateixos socis i sòcies del Casal i altres persones que col·laboren de manera puntual qui proposen i organitzen les activitats. Per tant, l’activitat i la línia d’actuació ve determinada en tot moment per les inquietuds i les necessitats de la gent que hi participa.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s